Klub studenata informatike
Fakultet za informatiku i računarstvo
Univerzitet Singidunum
Danijelova 32, Beograd
 
 
Facebook RSS
 
 
formats

KSI radionica #29

Objavljeno 12.10.2018. 15:11

Obaveštavamo sve članove KSI da će se u petak, 19. 10. 2018. godine održati 29. po redu KSI radionica.

Na zahtev većeg broja studenata i članova KSI, biće organizovana posebna tematska radionica sa karakterom predavanja sa demonstracijom izrade veb aplikacije korišćenjem skripting jezika PHP 7.x za Apache2 veb server sa MariaDB relacionom bazom podataka, bez organizovanja koda u MVC arhitekturu, uz upotrebu paketa dostupnih iz javnog repozitorijuma kroz Composer alat, na primeru aplikacije za pružanje podrške korisnicima proizvoda i usluga malog ili srednjeg preduzeća, sa mogućnošću integracije u postojeće veb sajtove za e-komerc, npr. Magento ili WordPress sa adekvatnim dodacima.

Radionica će biti sprovedena u posebnom formatu sa karakterom demonstracije razvoja kompletnog rešenja, od početka, koji uključuje analizu zahteva, skiciranje korisničkog interfejsa, modelovanje baze podataka, pripreme jezgra aplikacije, bez oslanjanja i usklađivanje sa MVC arhitekturom, do puštanja u fazu testiranja alfa verzije aplikacije. Radionica neće obuhvati temu vezane za naprednu bezbednost platforme i osnove aplikacije, kao ni temu optimizacije programskog koda, s obzirom na vremensko ograničenje za realizaciju radionice.

Posebne napomene

Od članova KSI koji se prijave za radionicu se očekuje sledeće:

  • Poznavanje osnova programiranja;
  • Poznavanje HTML jezika za označavanje;
  • Poznavanje CSS jezika za stilizovanje;
  • Poznavanje osnova jezika PHP.

KSI radionica je zakazana za petak, 19. oktobra 2018. od 13.00 do 18.00 u elektronskoj učionici E01 u Danijelovoj 32.

Molimo sve zainteresovane članove KSI da se zbog organizacije radionice prijave za prisustvo na adresi ksi.singidunum.ac.rs/prijava.

Broj mesta je ograničen na 45 polaznika.

Studenti koji nisu članovi Kluba studenata informatike treba prvo da se prijave za članstvo u klubu. Sve informacije o članstvu i o načinu prijave možete naći na adresi ksi.singidunum.ac.rs.

 
© Klub studenata informatike